Webbläsarna ändras i rasande fart

Teknikspan

Utvecklarna av webbläsare kommer med allt fler och snabbare nyheter, många med fokus på användarvänlighet och säkerhet. Microsoft kanske håller på att ge upp fighten om marknaden för sitt Internet Explorer och gick nyligen ut med att Explorer är ett “kompabilitetsprogram” och inte längre ska kallas webbläsare.  Samtidigt fortsätter Mozilla sin utveckling av Firefox. I senaste utrullningen som sker 19 mars kommer de att tysta webbsidor med autospelande ljud. Denna funktion kommer att vara aktiverad i grundinställningen men går att avaktivera vid behov.

Google börjar ta datorintrång på allvar och skärper sin säkerhet i ett nytt tillägg till webbläsaren Chrome. Det nya tillägget kommer heta Password checkup och ska hjälpa användarna att skydda sina konton mot dataintrång. Tillägget kommer kolla alla inloggningsuppgifter som användaren använder mot en databas med lösenord och användarnamn som läckt ut vid kända dataintrång. Användaren varnas om uppgifterna ingår i databasen med läckta uppgifter och ombeds byta inloggningsuppgifter. Enligt Google har de redan nu över 4 miljarder poster i databasen.

 

Läs mer

  • Hos Mozilla här
  • Hos MSpoweruser här
  • Om Microsoft Internet Explorer här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.