Google kommande operativsystem Fuchsia

Teknikspan

Google har sedan 2016 utvecklat ett nytt operativsystem dolt i mysterium. Olikt många andra lanseringar från Google har detta system smugit fram. Första upptäckten skedde aug2016 när projektet dök upp på GitHub utan någon förhandsinformation. Förra månaden kom nästa stora nyhet, denna gång i Androids öppna källkodsmanifest AOSP. Här kan man tydligt se att Fuchsia får stöd för att köra Android-appar.

Är Fuchsia en ersättare av Android och Chrome OS, eller ett komplement? Experterna är inte eniga. Exakt vilka planer Google har för operativsystemet Fuchsia – som varit under utveckling sedan 2016 – är fortfarande oklart.

Läs mer

  • Bevakning på 9to5google här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.