TEKNIKSPAN

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Det duggar nyheter för Windows

Microsoft har satt en bra riktning för sitt arbete med Windows operativsystem. Ett operativsystem är på väg att skrotas och det andra uppdateras med möjligheter för användaren att själv få välja när man vill uppdatera sin dator. Sen kan företaget med fet plånbok betala för att behålla Windows 7 till 2023. Vissa verkar vilja betala för att få behålla det gamla även om det nya är så mycket bättre!

Äntligen kan du schemalägga Epost i Gmail

I Outlook har du länge kunnat ställa in att dina Epost ska skickas senare – en praktiskt funktion om du inte vill skicka Epost på obskyra tider till kunder och anställda. Nu kommer även Google med denna funktion som en del i ett antal uppdateringar de gjort i och med Gmails 15års jubileum.

Office365 och Apples Mac “gifter” sig

Ärkerivalerna Microsoft och Apple närmar sig varandra när Apple öppnar upp till appbutik för Microsofts office 365. Förhoppningen är nu att flera stora tillverkare får komma in i värmen hos Apple – vem blir näst?

Webbläsarna ändras i rasande fart

Utvecklarna av webbläsare kommer med allt fler och snabbare nyheter, där Firefox och Chrome i sina senaste uppdateringar kommer med nyhetyer med fokus på användarvänlighet och säkerhet. Samtidigt ger Microsoft upp fighten kring Internet Explorer som webbläsare och går i en artikel ut med att detta numera är ett kompabilitetsprogram och ingen webbläsare.

Google kommande operativsystem Fuchsia

Googles utveckling av det nya operativsystemet Fuchsia fortsätter att gäcka experterna. I senaste avslöjandet kring Androidkompabilitet kommer vi ett steg närmare slutresultatet och svaret på vad detta kommer bli.

Mozilla tar krafttag mot spårning

Mozilla uppger nu på sin blogg att de kommer ta krafttag mot spårningsprogram. ”Vem som helst som inte är expert på internet får det svårt att förklara hur spårning på internet faktiskt fungerar…”

5G tar nästa viktiga tekniksteg

i juni klubbades specifikationen för 5G-nät som ett till viktigt steg i utvecklingen av 5G-nät. Ericsson och Telia har som ett led i utvecklingen testkört 5G-nät på Tallink med över 2000 passagerare.