Även Apple har sårbarheter

Säkerhet

I den senaste sårbarheten i Apples operativsystem Mac OS har man hittat ett sätt att stjäla inloggningsuppgifter från den så kallade nyckelringen i operativsystemet. Det är den 18-årige säkerhetsforskaren Linus Henze som har hittat sårbarheten. Han har postat ett klipp där han visar hur det mycket enkelt går att få tag på både användarnamn och lösenord ifrån nyckelringen. Henze har dock valt att inte avslöja exakt hur han går tillväga då han tycker att det är orättvist att Apple bara belönar de som hittar sårbarheter i Apples mobila operativsystem IOS och att Henze själv får gå lottlös då att han hittat sårbarheter i Mac OS och inte IOS.

Henze är inte den enda att hitta sårbarheter i Apples produkter. Strax före Henze avslöjande hittade en 14-åring sårbarheten i Apples FaceTime som gjorde att man kunde se personen på andra sidan innan denna svarat på samtalet.

Läs mer

  • I Digital Trends här
  • Fler artiklar med Teknikfokus här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.