700 000 sajter Bitcoin-infekterade

Säkerhet

Att äga Bitcoin är allt annat än ofarligt. Valutan har senaste åren ökat kraftigt i värde och med detta har intresset för att komma över andras Bitcoins ökat. Nu har Cybersäkerhetsjätten Eset upptäckt att ca 700 000 sajter på internet är infekterade med skadlig kod som stjäl kryptovalutan Bitcoin.

Hur fungerar det?

Hackarna har valt att attackera Statcounter – en av de vanligaste trafikanalyssajterna i världen. Att man valt just Statcounter har gjort att spridningen blivit mycket effektiv. För att använda sig av Statcounter måste man lägga till en kod på sin sajt, och det är i just denna kod som förövarna gömt sin skadliga kod. Med hjälp av koden har man kunnat skicka Bitcoin till en adress som tillhör hackarna. Själva hacket tros vara riktat mot kryptobörsen Gate.io och den aktiveras inte förens den känner igen att URL innehåller “myaccount/withdraw/BTC”.

Exakt hur många som drabbats är inte känt men man vet att Gate.io hanterar transaktioner på över 1,7 miljoner dollar  dagligen.

Läs mer

  • Om Esets upptäckter här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.