Windows Virtual Desktop, now in public preview

maj 9, 2019 | Cloud, IT-Tipset

Microsoft fortsätter sina satsningar på virtuella molnbaserade lösningar. En av de senaste satsningarna är Microsoft Windows Virtual Desktop. Men vad är det egentligen? Det är Microsofts senaste sätt att publicera program till din dator som ligger ute i molnet.  För dig som användare kommer du knappt att märka någon skillnad och det ser likadant ut på din dator, men det gör att du kan köra programmen från flera maskiner samtidigt och att du som användare kan koppla upp ifrån olika enheter och nå dina program. Du kan köra Virtual desktop ifrån såväl en PC, en Mac eller till och med en Samsung-telefon.

Utöver möjligheten att köra din ”dator” på vilken enhet du vill är en fördel dessutom att det kommer upplevas som det går snabbare att ladda tunga applikationer med mycket data. Det kommer också att gå avsevärt snabbare att söka i stora mängder data då indexeringen redan hanterats i bakgrunden av större datorkraft än den du har i din egen enhet. En annan fördel med denna lösning är att det blir enklare att integrera med filsystemet OneDrive. Allt hänger ihop i bakgrunden med Microsoft Enterprise lösning multi-session där filer, databaser och information alla arbetar i bakgrunden i ett mycket snabbt nät och du som användare får en perfekt användarupplevelse.

Läs mer

  • Se en video om Virtual Desktop här
  • Hos Microsoft här
  • Läs fler artiklar med Teknikfokus här

 

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.