Säkra dina lokala filer med Onedrive KFM

Onedrive klienten för Windows har uppdaterats med en ny funktion som heter KFM (Known Files Move) vilket är ett enkelt knep att säkra filer som sparas lokalt på datorn.

Tanken med Onedrive och andra synktjänster är att filerna som ligger där även sparas i molnet. Man får en versionshistorik och data blir säkrad om datorn som exempel skulle bli stulen eller går sönder.

För att detta ska fungera så måste filerna sparas i Onedrive. Många gånger väljer man dock att spara filerna på skrivbordet. Det kan vara för att man är stressad eller har det som vana. För att komma till bukt med problemet kan man använda sig utav funktionen KFM. I inställningar väljer man helt enkelt vilka vanliga mappar som ska ingå. Väljer vi att som exempel Skrivbordet ska ingå så synkroniseras även det till Onedrive.

Under Onedrive mappen i utforskaren ser man efter aktivering en ny mapp som heter Skrivbordet. Där listas alla filer som man även ser på sitt skrivbord. Filens ikon ändras till Onedrives egna för att visa att filen är synkroniserad.

KFM löser också problemet på företag där man ofta byter dator. Med funktionen aktiverad får man alltid med sig sina filer oavsett vilken dator man använder sig av.

 

Läs mer

  • Om OneDrive hos Microsoft här