Säkra dina lokala filer med Onedrive KFM

IT-Tipset

Onedrive klienten för Windows har uppdaterats med en ny funktion som heter KFM (Known Files Move) vilket är ett enkelt knep att säkra filer som sparas lokalt på datorn.

Tanken med Onedrive och andra synktjänster är att filerna som ligger där även sparas i molnet. Man får en versionshistorik och data blir säkrad om datorn som exempel skulle bli stulen eller går sönder.

För att detta ska fungera så måste filerna sparas i Onedrive. Många gånger väljer man dock att spara filerna på skrivbordet. Det kan vara för att man är stressad eller har det som vana. För att komma till bukt med problemet kan man använda sig utav funktionen KFM. I inställningar väljer man helt enkelt vilka vanliga mappar som ska ingå. Väljer vi att som exempel Skrivbordet ska ingå så synkroniseras även det till Onedrive.

Under Onedrive mappen i utforskaren ser man efter aktivering en ny mapp som heter Skrivbordet. Där listas alla filer som man även ser på sitt skrivbord. Filens ikon ändras till Onedrives egna för att visa att filen är synkroniserad.

KFM löser också problemet på företag där man ofta byter dator. Med funktionen aktiverad får man alltid med sig sina filer oavsett vilken dator man använder sig av.

 

Läs mer

  • Om OneDrive hos Microsoft här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.