Ordna ditt autosvar i Office365

IT-Tipset

Semestern närmar sig med stormsteg och det sista många gör innan de lämnar kontoret är att slå på sitt Out of Office svar på sin Epost. Tillhör du en av de som mitt i stressen glömde slå på autosvaret eller känner dig mindre nöjd med formuleringen? Lugn, vi har lösningen! Här kommen en kort guide på hur du kan lägga till eller ändra ett autosvar via webmailen.

  1. Logga in på webmailen outlook.office.com
  2. Klicka på kugghjulet upp till höger
  3. Klicka på Automatic replies
  4. Klicka i Send automatic replies och ställ sedan in start och sluttid.
  5. Den första textrutan är till för autosvar på mail inom organisationen. Vanligt fel här är att man endast fyller i denna ruta och glömmer bort den andra textrutan som är till för mail som kommer utifrån, t.ex. från kunder och leverantörer.
  6. När är klar med sitt autosvar klickar man på OK uppe till vänster.
  7. klart!

Läs mer

  • Hur du sätter autosvar direkt i Outlook kan du läsa om här
  • 10 bra tips hur du får till ett bra autosvar här

 

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.