Maxad produktivitet med Trello

Cloud, IT-Tipset

Har du varit med om den där känslan i ett möte som är så fantastiskt kreativt och alla bara känner att “nu händer det”, och sedan vakna upp några veckor efteråt och inse att ingenting förändrades? Vilken besvikelse det blir. hur kommer sig då detta, och vad kan man göra åt det?

De allra flesta har en vardag som de redan fyller upp med fler timmar än dygnet har. Det där mötet är det som alla i mötet allra helst vill, men när de väl vaknar upp dagen efter kommer vardagen ikapp och snart är alla smarta idéer som bortglömda.

Idén är redan kläckt och det är vägen dit ni måste hjälpas åt att ta er på framåt för att nå målet. Bryt ned målet och kidnappa varandra för att nå målet med hjälp av en produktivitetsapp som Trello, Wunderlist eller Todoist.

Todo-app kan lösa knutarna

Istället för att fokusera på flådiga beslutsprotokoll som aldrig följs upp kan ni istället skapa en Board i Trello som ni alla delar. Det är superenkelt och funkar i såväl webbläsaren som i mobilen. Helt plötsligt får du en dynamisk aktivitetslista som du kan dela med andra.

Här lägger ni in de olika aktiviteterna löpande under mötet. Ni kan delegera aktiviteterna på en person, sätta slutdatum och dela upp de olika korten i deluppgifter. Dessutom kan ni ha kommunikation kring varje kort och därmed få ett flöde på den uppgiften som alla kan följa. Det går även att skicka ett Epost med en uppgift rakt in i Trello, dela filer och dela ut både inom och utanför organisationen.

Installera och testa Trello eller någon av de andra produktivitetsapparna och inse enkelheten och kraften i dessa gratisverktyg.

Läs mer

  • Trellos blogg om produktivitet här
  • Fler nyheter med Teknikfokus här

 

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.