Hantera dina Office 365-grupper i Outlook för IOS/Android

Vad är Office 365-grupper då kanske du undrar. Det är en tjänst i Office 365 som förenklar samarbete. Man kan säga att grupperna samlar olika resurser som

gemensam e-post, kalender och filer som tillhör ett specifikt projekt eller liknande. Där flera medlemmar ska samarbeta.

Tidigare fanns en separat App till mobilerna men Microsoft har lagt ned stödet för den nu. Anledningen har dock varit att man vill integrera funktionen direkt in i Outlook för mobiler. Funktionen är ju redan inbyggd i vanliga Outlook på datorn så detta beslut känns som rätt väg att gå.

Funktionen i Outlook är dock inte lika renodlad och tydlig vid första anblick som i den pensionerade appen. Nedan följer en liten introduktion på hur du kommer igång

 

  1. För att komma åt dina filer öppnar du Outlook for IOS / Android och klickar in på menyn till vänster. I din mappvy finns nu ett läge för “Groups” som du klickar dig vidare på.

 

2. I vyn som dyker upp ser du automatiskt e-posten för gruppen. Detta skiljer sig från den gamla appen då den visade en samlingssida för gruppen som standard.

Klicka på gruppens namn för att gå vidare till gruppens andra resurser.

3. Nu liknar vyn den som vi är van vid. Här listas alla dokument och andra resurser som är relevanta för just den här gruppen.

Läs mer