Hantera dina Office 365-grupper i Outlook för IOS/Android

Cloud, IT-Tipset

Vad är Office 365-grupper då kanske du undrar. Det är en tjänst i Office 365 som förenklar samarbete. Man kan säga att grupperna samlar olika resurser som

gemensam e-post, kalender och filer som tillhör ett specifikt projekt eller liknande. Där flera medlemmar ska samarbeta.

Tidigare fanns en separat App till mobilerna men Microsoft har lagt ned stödet för den nu. Anledningen har dock varit att man vill integrera funktionen direkt in i Outlook för mobiler. Funktionen är ju redan inbyggd i vanliga Outlook på datorn så detta beslut känns som rätt väg att gå.

Funktionen i Outlook är dock inte lika renodlad och tydlig vid första anblick som i den pensionerade appen. Nedan följer en liten introduktion på hur du kommer igång

 

  1. För att komma åt dina filer öppnar du Outlook for IOS / Android och klickar in på menyn till vänster. I din mappvy finns nu ett läge för “Groups” som du klickar dig vidare på.

 

2. I vyn som dyker upp ser du automatiskt e-posten för gruppen. Detta skiljer sig från den gamla appen då den visade en samlingssida för gruppen som standard.

Klicka på gruppens namn för att gå vidare till gruppens andra resurser.

3. Nu liknar vyn den som vi är van vid. Här listas alla dokument och andra resurser som är relevanta för just den här gruppen.

Läs mer

  • Hos Microsoft här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.