Dropbox ser text i bild

Cloud, IT-Tipset

Den populära molnlagringstjänsten Dropbox lanserar nu en ny funktion i sin tjänst som gör det möjligt att identifiera och söka på text inuti bildfiler. Detta innebär också att man kommer att kunna söka efter text i andra dokument än enbart renodlade textdokument. För den som scannar avtal och dokument löpande och spar dessa i Dropbox kommer alltså mycket enklare kunna söka rätt på sina dokument. I dagsläget är 10-20% av de dokument som laddas upp till Dropbox bildfiler.

I första versionen kommer funktionen enbart att kunna identifiera engelska texter. Funktionen kommer börja rullas ut de kommande månaderna och kommer initialt endast att rullas ut till företagskunder.

 

Läs mer

  • Källartikeln från übergizmo här
  • Även The Verge skriver om ämnet här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.