Boka möten enklare med FindTime

IT-Tipset

Att boka möten kan ofta bli en omständlig process. Samtal fram och tillbaka och bläddrande i kalendrar för att få en tid som passar. Lägg gärna till ett antal fler deltagare i mötet och mailkonversationer och inbjudningar mellan parter ökar markant.

Det är här det lilla smarta tillägget till Outlook, FindTime kommer in. Enkelt förklarat så väljer man ett antal tider i sin kalender som passar. Sedan skickar man ut alla dessa till deltagare som då får rösta på de tider som passar bäst.
När alla har svarat så skickas det slutgiltiga mötet ut till deltagarna. Väldigt enkelt.

Se filmen nedan nedan för att får en demonstration om hur det fungerar.

Läs mer

 

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.