Äntligen kan du schemalägga Epost i Gmail

apr 4, 2019 | IT-Tipset, Teknikspan

I Outlook har du länge kunnat ställa in att dina Epost ska skickas senare – en praktiskt funktion om du inte vill skicka Epost på obskyra tider till kunder och anställda. Nu kommer även Google med denna funktion som en del i ett antal uppdateringar de gjort i och med Gmails 15års jubileum.

Andra fina funktioner som de introducerar är att de lägger på Smart Compose på alla Androidenheter. Smart Compose har funnits ett tag på webben och spar redan nu användarna från att skriva 1 miljard  tecken varje vecka.

Gmail blir även mer dynamiskt och interaktivt genom att direkt från själva meddelandet kunna svara på en tråd i ett Google Docs-dokument, schemalägga ett möte eller fylla i ett frågeformulär. Detta gör det enklare för användaren att fokusera på uppgiften och slippa öppna nya tabbar i läsaren.

Google menar på att Gmail är en kärnprodukt för företag och kommer fortsätta att fokusera på att göra Gmail ännu smartare och mer användbart för sina användare.

 

Läs mer

  • Om tekniker hos Google här
  • Fler artiklar med Teknikfokus här

 

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.