IT-TIPSET

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.

Windows Virtual Desktop, now in public preview

Windows fortsätter sina satsningar på virtuella molnbaserade lösningar och lanserar nu en förhandsversion av Windows Virtual Desktop, en riktigt spännande lösning. Du har din dator i molnet, och lokalt samtidigt med en otrolig kraft i bakgrunden från hela serverklustret. Detta gör också att du kan köra din desktop på såväl PC, Mac eller till och med ifrån en Samsungtelefon.

Urklipp i Windows kan hjälpa dig dagligen

Nya funktioner i Windows för urklipp hjälper dig i det dagliga arbetet. Windows kommit med ett superbra skärmklippsverktyg som enkelt klipper ut det du behöver, redigera det och skicka. Nu i vår kom Windows med en ny urklippshanterare som du når med Windowsknappen + V. Här kan du bland annat spara vanliga urklipp för snabb åtkomst.

Äntligen kan du schemalägga Epost i Gmail

I Outlook har du länge kunnat ställa in att dina Epost ska skickas senare – en praktiskt funktion om du inte vill skicka Epost på obskyra tider till kunder och anställda. Nu kommer även Google med denna funktion som en del i ett antal uppdateringar de gjort i och med Gmails 15års jubileum.

Maxad produktivitet med Trello

Har du varit med om den där känslan i ett möte som är så fantastiskt kreativt och alla bara känner att “nu händer det”, och sedan vakna upp några veckor efteråt och inse att ingenting förändrades? Vilken besvikelse det blir. hur kommer sig då detta, och vad kan man göra åt det? Kanske kan Trello eller någon annan produktivitetsapp va lösningen.

Senaste funktionerna i Outlook i förväg

Microsoft låter dig som användare testa kommande funktioner redan idag med sin nya funktion i Outlook för “kommer snart”. Det är superenkelt att aktivera tjänsten och du får möjlighet att själv påverka hur framtidens Outlook kommer se ut och fungera. Och bäst av allt – du kan redan idag få ett snyggare, modernare och mer lättanvänt Outlook!

Säkra dina lokala filer med Onedrive KFM

Onedrive är Microsofts klient för att synkronisera lokala filer sömlöst upp till molnet. Med senaste uppdateringen på OneDrive kom en ny funktion som heter KFM (Known Files Move) vilket hjälper dig att spara ned alla vanliga platser för att spara filer.

Dropbox ser text i bild

Nu lanserar Dropbox möjligheten att identifiera och söka på text inuti bildfiler. Först ut är företagskunderna att få funktionen som rullas ut kommande månader.