Gör din egna SmartSpegel

Innovation

Max Braun kunde inte hitta någonstans att köpa en SmartSpegel, så han beslutade sig för att bygga en egen istället.

Ingenjören Max Braun kände för några år sedan att han ville att sin vanliga badrumsspegel skulle bli mer som den framtid som utlovas i vissa filmer. Tyvärr verkade det inte som någon butik sålde de speglar han var ute efter. Men varje enkild del var dock ganska lätta att få tag på. Så Max bestämde sig för att ta saken i egna händer och skapa sin egna SmartSpegel.

Han beställde en tvåvägsspegel, en bildskärm och kontrollpanel, plus en massa smågrejer. Han fick förstås experimentera en del innan han fick till det färdiga resultatet.

På höger sida visas tid och datum och till vänster nulägets väder samt vädret för kommande 24 timmar. Under det visas några rubriker från de senaste nyheterna. Om inte vädret är molnigt kommer det finnas en svag färg i användargränssnittet. Men för det mesta är färgerna vita för att förhindra att det blir för distraherande.

Koden bakom det här användargränssnittet är några enkla Android appar, som Väderprognos och nyhetsapp. Andra grejer man kan ha med på spegeln är trafik, påminnelser och i princip allt som har ett så kallat Google Now kort. Tanken är att du inte ska behöver interagera med spegeln, utan den ska automatiskt uppdateras.

Skärmen är bara några millimeter tunn och sitter emellan spegeln och dörren till spegelskåpet. På så sätt ser det fortfarande rent ut och man kan fortsätta använda hela utrymmet inuti spegeln.

Vill du göra din egna SmartSpegel så finns mer tips och en guide nedan.

Läs mer

  • Läs Max Brauns artikel här
  • Läs hur man gör sin egen spegel här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.