AI förutser jordbävning med Google och Harvard

Innovation

Forskare från Harvard och Google har skapat en lösning för att förutse efterskalv från jordbävningar. I lösningen använder man en AI-motor som man matat med historisk data från över 131000 huvudskalv. Lösningen kunde utifrån dessa förutse över 30000 efterskalv på ett mer korrekt sätt än Coulomb:s metod som man tidigare använt för att förutse efterskalv. Anledningen tros vara att AI-metoden tar multipla aspekter med i sin beräkning, något som Coulomb:s metod inte gör.

Tyvärr är metoden inte riktigt redo för realtidsmätning då metoden inte tar hänsyn till alla typer av efterskalv. Modellen tar inte heller hänsyn till komplexa fel. Modellen är dock på en god väg att förbättra möjligheten att förutse efterskalv så snart forskarna förfinat sina modeller.

 

Läs mer

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.