Skaffa en 100 megapixels mobilkamera

Friktionsfritt

Snart blir det på allvar svårt att skilja på digitalt och verklighet. Qualcomms produktchef Heape avslöjar nu att det redan under 2019 kan bli verklighet med mobilkameror på över 100 megapixlar. Enligt Heape är det flera tillverkare som kommer lansera monsterkameror på 64-100 megapixlar under 2019. Heape säger också att han egentligen föredragit att man utvecklade tekniken mer mot att ha större pixlar snarare än fler pixlar men att det i dagsläget inte alls verkar vara denna väg som marknaden vill gå.

Med den high-megapixelteknik som nu utvecklas blir det nämligen svårt att använda teknik för brusreduktion på bilderna. Med brusreduktionstekniken tar kameran ett antal bilder och kombinerar ihop dessa till en renare bild. Med dessa high-megapixelkameror får man istället använda en teknik där man reducerar antalet pixlar i bilden och därmed gör den skarpare – men mindre.

Det finns dock tillverkare som håller kvar i de mindre högupplösta bilderna och skapar skarpa bilder genom att kombinera flera av dem. exempel på dessa är Samsung S10, Googles Pixel 3 och Apple iPhone XS.

Läs mer

  • Om Qualcomms uttalande här eller här
  • Fler artiklar med Teknikfokus här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.