Selfiesticks är ute, är det heli-selfies som gäller..?

Friktionsfritt, Innovation

Det är dags att sluta med tråkiga Selfies med kameran direkt eller en selfiestick. 2 tyska killar som älskar drönare har nämligen löst problemet., i alla fall om man får tro källan till denna artikel. De har designat en ultrakompakt och lätt liten drönare som du kan få med dig överallt! Drönaren är hopfällbar men klarar ändock livestreama i HD-kvalitet. Till råga på allt kan du köra den för under 100 dollar.

Enligt deras annons är kameran i drönaren inbyggd och klarar HD-kvalitet. Drone X Pro från Hyperstech är namnet på denna fantastiska lilla drönare. Gränssnittet och installationen är otroligt enkel. Ladda ner appen (kan göras enkelt med en Qrcode), plugga in batteriet i drönare och starta appen. På 10 sekunder är du redo att flyga din drönare. Drönaren är väldigt lättflugen och har alla de senaste funktionerna för flygupplevelsen med allt från att automatiskt hålla höjd och position till 6 axligt gyro som stabiliserar bilden.

 

Vi har inte själv testat den och det låter förstås nästan som det är för bra att vara sant så du får helt klart pröva på egen risk. DroneXpro:s officiella webbsida stoltserar i alla fall med Paypal betalning. Vi vet dock att det finns liknande Quadcopters på marknaden men till en helt annan prislapp. Vill du skala upp ytterligare finns det kvalitetsprodukter i en helt annan prisklass från Bland annat DJI. Deras flaggskepp heter DJI Mavid Pro och är även det ihopfällbart och går att köpa i butik i Sverige. Framtiden är i alla fall här för ett modernt sätt att ta en selfie!

 

Läs mer

  • I artikelns källa här
  • Om att köpa en egen DroneX Pro här
  • Mer information om DJI Mavic Pro i video här samt på deras officiella site här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.