3 skärmar med en Androidplatta

Friktionsfritt

Äntligen kanske det är dags att skrota din dator och helt gå över till din platta eller din mobil för all hantering av din digitala miljö. DisplayLink ligger i framkant på utvecklingen och kom redan 2017 med en uppdaterad produkt som du kan använda för att arbeta på 2+1 skärm samtidigt från din Android surfplatta. Drömmen om att ha allt i en enhet är snart sann! Med denna lösning kan du alltså använda produktivitetsappar som Microsoft office och Google docs på en fullstor skrivbordsskärm med tangentbord och mus direkt ifrån din telefon eller surfplatta.

Mobiler och surfplattor har sedan flera år tillbaks varit kraftfulla nog för att klara av att agera som enhet för att driva enklare produktivitetsapplikationer – vilket är det som merparten av personer använder i sitt dagliga arbete. Med DisplayLinks docka kan du installera på applikationen, docka in en enhet med stöd för denna lösning och arbeta direkt ifrån din platta eller telefon. Förutsättningen är att du har en Android-enhet som kör OS version Lollipop eller senare (5.0 eller senare).

 

Läs mer

  • Se en video om hur det funkar här
  • Ladda ned Android drivrutin här
  • Läs fler artiklar med Teknikfokus här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.