FRIKTIONSFRITT

Världens första vikbara dator

Om man tycker att vikbara telefoner är coolt så är det bara förnamnet för hur coolt detta är. Lenovo visar nu upp världens första vikbara PC.. En must-have för alla teknikfreaks. Kika på videon från hur datorn kommer se ut, det är en riktigt imponerande skärm. Tyvärr lär det dröja till 2020 innan du kan ha den i din hand.

Skaffa en 100 megapixels mobilkamera

Snart blir det på allvar svårt att skilja på digitalt och verklighet. Qualcomms produktchef Heape avslöjar nu att det redan under 2019 kan bli verklighet med mobilkameror på över 100 megapixlar. Enligt Heape är det flera tillverkare som kommer lansera monsterkameror på 64-100 megapixlar under 2019. Då kan man snacka om detaljerade bilder!

3 skärmar med en Androidplatta

Äntligen kanske det är dags att skrota din dator och helt gå över till din platta eller din mobil för all hantering av din digitala miljö. DisplayLink ligger i framkant på utvecklingen och kom redan 2017 med en uppdaterad produkt som du kan använda för att arbeta på 2+1 skärm samtidigt från din Android surfplatta. Drömmen om att ha allt i en enhet är snart sann!

Smartwatch för barn stoppas i EU

Allvarliga säkerhetsbrister hittade i en ny smartwatch för barn. Idén med produkten är “klockren” med möjlighet att kommunicera med barnet och med GPS hålla koll på vart det befinner sig, men säkerhetsbristerna är så allvarliga att vem som helst enkelt kan spåra ditt barn och kommunicera med det. Synd på en i övrigt bra idé men EU tar allvarligt på denna typ av integritetsbrister och agerar!

Apples nyheter sparsnåla

Vilka nyheter kunde Apple presetera på sitt senaste lanseringsevent? Klarar de av att nå upp till de magiska höjder av innovationskraft som de hade under Steve Jobs ledning, eller fortsätter bolaget att kämpa med svårigheten att innovera?