Ta bättre beslut med Microsoft Power BI

Cloud

Vi hanterar alla data. Under en arbetsdag skapas och analyseras mängder med information inom företaget. Alla möten, Excelfiler, CRM-system och besöksstatistik på hemsidan skapar just data. Skulle det inte vara bra om den gick att sammanställa visuellt?

Det är just det här som Power BI gör. Enkelt uttryckt är det ett verktyg som samlar in information från olika källor och sammanställer det på ett snyggt och lättbegripligt sätt. Genom dessa rapporter och visualiseringar blir det såklart enklaste att fatta beslut eller se trender i flödet.

Försäljningsstatistik eller lagerhållning i realtid är andra exempel på nät detta är användbart. Det som står ut särskilt med Microsoft PowerBI är att det är så enkelt och snillrikt att använda. Du kan enkelt koppla ihop information från ditt CRM, en egenbyggd Excellista och statistik från er webbapplikation. Allt detta får du i en och samma rapport. Det är som en dröm för din framtida styrelserapport.

Läs mer

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.