Amazon Web Services till Sverige

IMG_2135 flickr photo by teezeh shared under a Creative Commons (BY-SA) license

Det har länge spekulerats kring Amazons planer för Sverige och satsningar i Europa. Länge har man trott att de kommer börja med sina E-handelslösningar och att introduktionen skulle komma i anslutning till Black Friday. Äntligen har svaret kommit! På sin presskonferens onsdag 12/12 avslöjade Amazon sin storsatsning på molntjänsten Amazon Web Services i Sverige. Amazon kommer att bygga sitt 5e centrum för molntjänster i Europa och denna gång hamnar det i Stockholm.

Som en del i startskottet inför sin lansering i Europa kommer Amazon tillsammans med välgörenhetsorganisationer att hålla ett “Hackathon” i början av 2019.

Redan tidigare i år kunde man ana vad som komma skulle när Amazon satsade över en miljard kronor på “Availability Zones” i Eskilstuna, Katrineholm och Västerås, totalt äver 300 000 kvadratmeter. Nu står det klart att ytan kommer nyttjas för bland annat Amazons AWS Services. Detta kommer innebära att tiotusentals kunder i norden inte längre kommer behöva se sin data lämna regionen och Sveriges gränser.

Läs mer

  • På Breakits site om Amazons presskonferens här
  • Fler artiklar med Teknikfokus här