Amazon Web Services till Sverige

Cloud

IMG_2135 flickr photo by teezeh shared under a Creative Commons (BY-SA) license

Det har länge spekulerats kring Amazons planer för Sverige och satsningar i Europa. Länge har man trott att de kommer börja med sina E-handelslösningar och att introduktionen skulle komma i anslutning till Black Friday. Äntligen har svaret kommit! På sin presskonferens onsdag 12/12 avslöjade Amazon sin storsatsning på molntjänsten Amazon Web Services i Sverige. Amazon kommer att bygga sitt 5e centrum för molntjänster i Europa och denna gång hamnar det i Stockholm.

Som en del i startskottet inför sin lansering i Europa kommer Amazon tillsammans med välgörenhetsorganisationer att hålla ett “Hackathon” i början av 2019.

Redan tidigare i år kunde man ana vad som komma skulle när Amazon satsade över en miljard kronor på “Availability Zones” i Eskilstuna, Katrineholm och Västerås, totalt äver 300 000 kvadratmeter. Nu står det klart att ytan kommer nyttjas för bland annat Amazons AWS Services. Detta kommer innebära att tiotusentals kunder i norden inte längre kommer behöva se sin data lämna regionen och Sveriges gränser.

Läs mer

  • På Breakits site om Amazons presskonferens här
  • Fler artiklar med Teknikfokus här
Säkra turisterna på Nya Zeeland

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.