pilar_stor  Teknikfokus

Säkra turisterna på Nya Zeeland

Så här inför sommaren kan det va intressant att spana på vad som händer i utveckling kring säkerhet i andra länder. Ska du åka till Nya Zeeland ska du passa dig för vad du har med dig för hemligheter i dina digitala enheter som du har med dig. En ny lag som antogs 2018 kan gränskontrollanterna kräva din pinkod för att visitera dina digitala enheter. Vägrar du kan du få en böter på upp till 5000$

läs mer

Huawei slår tillbaks – har eget operativsystem

Trump trodde att han slog ett stenhård slag mot Huawei när han stänger ut företaget från att delta i konstruktionen av amerikanska 5G-nät. Google gick snabbt ut med informationen om att de kommer att kasta ut Huawei ifrån Android-gemenskapen och begagnade Huawei-telefoner strömmade ut på Blocket. VD:n för Huawei har dock redan en plan för detta – ett eget operativsystem som de utvecklat sedan 2012…

läs mer

Äntligen kan du säga Hej då till lösenord

Nu har Microsoft på allvar tagit tag i problemet med hackade datorer. Med Windows Hello kan du säga hej då till lösenord. Du använder istället biometrisk data för att logga in på din dator, office 365 mm. Systemet är dessutom superenkelt att sätta upp och fungerar såväl på privata datorer som i företagsdatorer.

läs mer

Världens första vikbara dator

Om man tycker att vikbara telefoner är coolt så är det bara förnamnet för hur coolt detta är. Lenovo visar nu upp världens första vikbara PC.. En must-have för alla teknikfreaks. Kika på videon från hur datorn kommer se ut, det är en riktigt imponerande skärm. Tyvärr lär det dröja till 2020 innan du kan ha den i din hand.

läs mer

Windows Virtual Desktop, now in public preview

Windows fortsätter sina satsningar på virtuella molnbaserade lösningar och lanserar nu en förhandsversion av Windows Virtual Desktop, en riktigt spännande lösning. Du har din dator i molnet, och lokalt samtidigt med en otrolig kraft i bakgrunden från hela serverklustret. Detta gör också att du kan köra din desktop på såväl PC, Mac eller till och med ifrån en Samsungtelefon.

läs mer

Urklipp i Windows kan hjälpa dig dagligen

Nya funktioner i Windows för urklipp hjälper dig i det dagliga arbetet. Windows kommit med ett superbra skärmklippsverktyg som enkelt klipper ut det du behöver, redigera det och skicka. Nu i vår kom Windows med en ny urklippshanterare som du når med Windowsknappen + V. Här kan du bland annat spara vanliga urklipp för snabb åtkomst.

läs mer

AI skapar bilder på människor som inte finns

Se hur AI blixtsnabbt genererar riktigt verklighetstrogna bilder på människor som inte finns. Det är en riktigt häftig men också läskig teknik. Om datorer med enkelhet kan skapa verklighetstrogna bilder och texter automatiskt redan nu, hur kommer då framtiden att kunna se ut? Kommer vi behöva skådisar och seriefigurer eller genereras allt automatiskt av en dator?

läs mer

Det duggar nyheter för Windows

Microsoft har satt en bra riktning för sitt arbete med Windows operativsystem. Ett operativsystem är på väg att skrotas och det andra uppdateras med möjligheter för användaren att själv få välja när man vill uppdatera sin dator. Sen kan företaget med fet plånbok betala för att behålla Windows 7 till 2023. Vissa verkar vilja betala för att få behålla det gamla även om det nya är så mycket bättre!

läs mer

Äntligen kan du schemalägga Epost i Gmail

I Outlook har du länge kunnat ställa in att dina Epost ska skickas senare – en praktiskt funktion om du inte vill skicka Epost på obskyra tider till kunder och anställda. Nu kommer även Google med denna funktion som en del i ett antal uppdateringar de gjort i och med Gmails 15års jubileum.

läs mer

Skaffa en 100 megapixels mobilkamera

Snart blir det på allvar svårt att skilja på digitalt och verklighet. Qualcomms produktchef Heape avslöjar nu att det redan under 2019 kan bli verklighet med mobilkameror på över 100 megapixlar. Enligt Heape är det flera tillverkare som kommer lansera monsterkameror på 64-100 megapixlar under 2019. Då kan man snacka om detaljerade bilder!

läs mer
Anmäl dig till vårt mailutskick!

Här publicerar vi nya artiklar med fokus på Enkel-IT. Vårt mailutskick som kommer ut fyra gånger om året summerar de mest intressanta nyheterna. Anmäl dig nedan.

E-postadress (obligatorisk)

Vill du veta mer?

Kontakta oss